החלטתם להתחיל ללמוד, בדקתם שאתם מתאימים עבור התואר שמעניין אתכם, הגשתם את הבקשה וגם התקבלתם. אתם על גג העולם, מדמיינים איך גם תכבשו אותו אך מרוב התרגשות אתם עלולים לשכוח כמה דברים.
הכנו עבורכם מספר דברים אשר כדאי להכין מבעוד מועד, טרם כניסתכם אל הסמסטר הראשון על מנת להקל את כניסתכם לשלוש (או ארבע) השנים הקשות אך המרתקות והמעניינות בחייכם.
· קנו והכינו את ציוד הלימודים מראש
אל תתעצלו, אל תגידו שכל מה שאתם צריכים זה רק מחברת ועט. לא תאמינו כמה כלי כתיבה נחוצים בזמן התואר. לימודי תואר ראשון עשויים להיות תובעניים מאוד ויהיה המון חומר עיוני אותו תצטרכו לשנן ולזכור.
עבור זה תצטרכו את המרקרים, טיפקס לעטים (מספר לא קטן של תארים לא מאשר כתיבה בעיפרון כלל) וכמו כן גם תרצו כרטיסיות רישום, פתקיות דביקות שתוכלו להדביק בכל מקום (שיטת זיכרון יעילה) ובעצם כל דבר שישרת אתכם בזמן הלמידה.
· אל תרפרפו, קראו את תוכן העניינים
כל סטודנט מתחיל מקבל בתחילת דרכו, עוד לפני תחילת התואר עצמו את מערך הסמסטר, מערך השנה ומערך התואר. תוכלו לראות שם את הנושאים אותם תלמדו כל שנה, צורת הלמידה ותקציר על כל נושא אותו תלמדו.
עשו לעצמכם את הטובה הזו, קראו והבינו על מה אתם הולכים ללמוד. המון סטודנטים הופתעו לגלות כי קיימים מקצועות מסוימים בתואר שאינם מעניינים אותם כלל ולא יודעים איך לגשת אליו. לכן, רצוי לדעת מראש על מה אתם הולכים ללמוד.
· בררו על המלגה המושלמת עבורכם
לימודי תואר ראשון הם לא דבר זול ולרוב סטודנטים נתמכים על ידי הוריהם לתשלומו. באם לא ההורים, סטודנטים רבים עובדים בכמה עבודות המאפשרות להם ללמוד ביחד עם העבודה בכדי להחזיר את הלוואות הסטודנטים. וכאן נכנסת המלגה.
מלגה מאפשרת לכם גם לתרום וגם לקבל חזרה. מלגות רבות מבקשות התנדבות בעמותות כאלו ואחרות (למשל, עמותת אמץ סבא המבקשת ביקורים קבועים אצל ניצולי שואה וזקנים עריריים), בעבור תשלום של חלק מן התואר.
הדבר יכול לעזור לסטודנטים רבים מבחינה כלכלית ונפשית (מאחר והתנדבות תמיד באה עם ערך מוסף) ולכן המלגות רק הולכות ומתרחבות, בעלות הצע רחב יותר וכמו כן גם הביקוש נהיה גדול יותר.
אז נכון, תואר ראשון הוא ממש לא לימודי חטיבה או תיכון, אך אם יש בכם את יכולות הלמידה ואתם מכירים את עצמכם דיו בכדי להיכנס ללימודים סיזיפיים כלימודי תואר ראשון, אם תכינו את עצמם כך מראש, אין כל סיבה שלא תצליחו.