סטודנטים רבים הנמצאים בתהליך הרשמה ללימודים אקדמאיים, מבררים במקביל, איך הם יכולים להיעזר במלגה במטרה להוזיל את עלויות הלימודים. הרי גם ככה, חייו של סטודנט בישראל אינם פשוטים ורבים מהם משלבים בזמן הלימודים גם עבודה, לעתים אפילו שתי משרות, רק כדי שיוכלו לעמוד בכל ההוצאות השונות כמו הוצאות רכב, הוצאות שכר דירה, תשלומי חשבונות, קניות וכמובן גם הוצאות של שכר הלימודים. יש גם לא מעט סטודנטים שבנוסף לשכר הלימוד, צריכים לרכוש במהלך שנת הלימודים עוד מוצרים וחומרים ללימודים עצמם בין אם זה ספרים שיעזרו להם בתהליכי למידה, מוצרי אלקטרוניקה למיניהם, חומרים ואביזרי אמנות ועוד…
השאלה היא, זאת לאחר שהסטודנט כבר איתר את המלגה שמתאימה לו ולמוסד האקדמי בו הוא לומד, מילא את כל הטפסים כמו שצריך, שלח אותם לגורמים הרלוונטיים ואפילו קיבל חלק או את רוב הסכום של מלגה ובמהלך השנה לא עבר קורסים מסוימים או החליט לפרוש מהלימודים, האם יש מישהו שעוצר לסטודנט את המלגה או דורש את הכסף בחזרה. אז קודם כל, חשוב להבין שרוב המלגות לא ניתנות סתם ככה, אלא עוברת תקופה מסוימת מתחילת שנת הלימודים, משהו שיכול להראות סוג של רצינות.
יחד עם זאת, מלגות מסוימות דורשות איזושהיא מחוייבות מצד הסטודנט כמו למשל מלגת פרוייקט פר“ח שרק לאחר והסטודנט ממלא את כל החובות שלו, מבצע את כל המשימות ולוקח חלק מלא בפרויקט, הוא אכן יקבל את המלגה. כבר היו מקרים בהם סטודנטים נדרשו להחזיר מלגות או לא קיבלו את המלגות שהיו אמורים מכל מיני סיבות ולכן אם אתם לא מתכוונים לסיים את הלימודים, או לא בטוחים לגבי המסלול שבחרתם, יכול להיות ששווה לכם להמתין עם הגשת הבקשה למלגה.