סטודנטים רבים שרק מתחילים ללמוד וכאלה שכבר התחילו את הלימודים, שמחים לקבל מלגות שעוזרות להם לממן את שכר הלימוד ואפילו השתתפות בהוצאות המחייה. אך לפני שהינם מגישים את הטפסים לצורך בקשת מלגות אלה, אחד הדברים שמעניינים אותם – האם יהיו חייבים משהו ברגע שיחליטו לוותר על המלגה?
מלגות והתחייבות
עד לפני כמה שנים, אפילו אנשים שהיו סוגרים חוזה למתן שירותים עם חברות כבלים וסלולר, היו מחויבים להישאר בחברה למשך תקופת זמן המוגדרת בחוזה. במקרה של חברות כבלים וסלולר, הלקוח הוא זה שהיה משלם לחברה תמורת השירותים שהיא מספקת ובכל זאת היה מתחייב אליהם. אז מה קורה במצב של קבלת מלגות? לא רק שהסטודנט לא משלם עבור השירות שקיבל, אלא גם זוכה לעזרה פיננסים לא קטנה – האם הדבר מחייב את הסטודנט למשהו?
קודם כל, חשוב להבין שאם אינכם סגורים סופית לגבי רצונכם ללמוד, אל תגישו בקשה למלגה. הרי, אחרי הכל, מדובר בתקציב מוגבל וככל הנראה, על ידי קבלת המלגה ועזיבת הלימודים באמצע, לקחתם מקום של אדם אחר ומנעתם ממנו את ההזדמנות ללמוד. כנ"ל לגבי גורמים אחרים המעורבים במלגה שניתנת לכם. לדוגמה, הגשתם בקשה למלגת פר"ח – לפי התנאים של המלגה, עליכם להתנדב מספר שעות בשבוע ולעזור בשיעורי בית לחניך. חניכים אלה, בדרך כלל, מגיעים ממצב סוציו-אקונומי נמוך וממשפחות לא הכי טובות. במידה ותחליטו לבטל את המלגה/לימודים באמצע, החניך שהייתם צמודים אליו, נשאר ללא עזרה וחווה ייאוש.
בכל הנוגע להתחייבות מבחינה כספית, הכל תלוי במלגה שהינכם מעוניינים לקבל. קראו בעיון את כל התנאים לקבלת המלגה ותראו שבחלק מהם לא תהיו חייבים שום דבר, כאשר באחרות, תצטרכו להחזיר חלק מהסכום או את כל הסכום שקיבלתם לפי המלגה.