כאשר אנו מדברים על מילגות אנו בעצם מדברים על מגוון אפשרויות שיעזרו לכם או לכן לצלוח את הלימודים לתואר שני. אז הנה אתם עושים עוד צעד אל עבר העתיד המקצועי שלכם, העתיד הוא טוב ויפה אך מה עם ההווה, כאשר ההווה לא ברור העתיד עוד יותר מעורפל, לכן ישנן מספר לא מבוטל של מלגות הבאות להקל על חייהם של הסטודנטים מעט.
הוצאות
אם בעבר מספיק היה לאדם שתהיה לו תעודת בגרות כדי לעבוד בעבודה מכובדת, אז עם השנים הדרישות עלו ופתאום אתה צריך גם תואר ראשון ולאט לאט הדרישות עולות ולפתע גם תואר ראשון לא יהיה מספיק ונהיה מוכרחים גם תואר שני. אז ברור שגם לכם כמו לרוב הסטודנטים לתואר ראשון או תואר שני, יש מגוון רחב של הוצאות שלא תמיד מסתכמות רק בהוצאות של הלימודים עצמם וקיימות עוד הוצאות שלא תמיד לוקחים בחשבון למשל, שכר דירה, מזון, ביגוד מידי פעם, הוצאות על הסלולרי ובמקרה שאתם לא בין יחידי הסגולה שמחזיקים רכב שגם הוצאותיו לא בטלות בשישים, אז יש גם את העניין התחבורתי. אז יהיה מי שיגיד, תלכו לעבוד, האמנם? לא פשוט גם ללמוד כל היום ואז בערב או אחה"צ ללכת למלצר או לתדלק, בייחוד כשיש גם עבודות ומטלות לעשות בבית. לא פשוטים חייהם של הסטודנטים זה בטוח.
סוגי מלגות
ישנן סוגי מלגות שונים, למשל מלגות של פר"ח שאלה בעצם סטודנטים העוזרים לתלמידי בית ספר יסודי או חטיבת-ביניים בהכנת שיעורים וגם מנעימים את זמנם במשחקים כאלה ואחרים. בנוסף ישנן מלגות ליוצאי מדינות מסוימות, למשל, יוצאי בריה"מ, יוצאי מדינות אירופה וצאצאיהם, אתיופיה וצאצאיהם. כמו כן קיימות מלגות לאימהות חד הוריות, כמובן גם קיימות מלגות של מועצות מקומיות וערים, כל סטודנט לפי מקום מוצאו, לעיתים נדרשים הסטודנטים לכמה שעות תרומה לקהילה אך לא בכל המקרים. מלגות נוספות הקיימות הן מלגות עם קשישים, כלומר מנעימים את זמנם של הקשישים ושומעים את סיפור חייהם ולאחר מכן, יוצרים איתם מעין חוברת על סיפור חייהם וזוהי חוויה מרגשת ומקרבת גם לסטודנטים ובעיקר לקשישים וכל החוויה מקבלת ערך מוסף לא רק מבחינה כספית אלא גם רגשית, לקשישים יש מישהו שיאזין להם ויחליף איתם חוויות מלבד חבריהם הקשישים האחרים אותם הם רואים מידי יום וכבר מכירים בעל פה את סיפוריהם. מלגה נוספת הקיימת ברוב המוסדות האקדמאיים היא מלגת יהדות העוזרת לקרב את הסטודנטים לדת ובכלל ליצור שיח או גשר אם תירצו בין סטודנטים דתיים לחילוניים ובכך עוזרת לשיח החיובי בחברה שלנו ואולי למען עתיד טוב יותר, כי הרי הסטודנטים של היום הם המנהלים של המחר ואם הם יהיו יותר פתוחים לדעות שונות ומיעוטים שונים אז גם העובדים שלהם ואולי בכך נצליח ליצור חברה מכילה ומקבלת יותר.