הנה הגיע לו הרגע הגדול, סיימתם ללמוד תואר ראשון, התחלתם לבנות קריירה משגשגת, אך בשלב כלשהו הבנתם שזה לא מספיק ואתם רוצים עוד. ככל שתלמדו יותר, תצברו יותר ידע, כך תצליחו ותרוויחו יותר. במאמר זה נדבר על מלגות לתואר שני.
מלגות לתואר שני
זוכרים את עצמכם רק בתחילת הדרך? כאשר עוד לא הכרתם את האוניברסיטה/מכללה וחיפשתם דקות ארוכות אחרי הכיתה בה מתקיים השיעור. כיום כבר יש לכם הרבה יותר ניסיון וככל הנראה, הינכם מכירים כבר את מוסד הלימודים שלכם – בעל פה. גם כאן, בדיוק כמו במלגות של תואר ראשון, יש קריטריונים, אך במקרה של תואר שני, רוב המלגות דורשות ממוצע ציונים של 85 ויותר. כמובן שישנן מלגות יוצאות דופן, אך זהו הקריטריון העיקרי ברובן.
לדוגמה, באוניברסיטת תל אביב ניתן לקבל מלגה שתכסה לכם את כל שכר הלימוד, אך על מנת לקבלה, ממוצע הציונים שלכם צריך לעמוד על 85 ויותר. כמו כן, אם הינכם עובדים בעבודה מסודרת, גובה השכר שלכם אינו אמור להיות מעל 4000 ש"ח ברוטו.
באוניברסיטת חיפה לדוגמה, ישנו מענק עבור תלמידים שהצטיינו בעבודת הגמר של תואר ראשון. סטודנטים אלו זכאים לקבל מלגה של 5 עד 10 אלף ש"ח.
כיצד מקבלים מלגות?
על מנת להגיש בקשה למלגה, עליכם להיכנס לאתר הרשמי של האוניברסיטה בה הנכם לומדים/מתכוונים ללמוד ולבדוק את התנאים של מלגות לתואר שני. כמו שציינו מקודם, ברובם, אחד הקריטריונים החשובים הוא ממוצע הציונים שלכם. עם זאת, במידה והממוצע שלכם הוא מתחת ל85, אל תתייאשו – הנכם יכולים להגיש בקשה בכל זאת ולהמתין להחלטה הסופית של ועדת הקבלה. במקרים מסוימים המלגה מאושרת גם אם לא הגעתם לממוצע ציונים הרצוי.