לימודי תואר שני הם חלום שמתגשם עבור רבים, אך זכייה במלגה ללימודים היא תכנית אפילו טובה יותר. למרות שהאפשרות להבטחת סיוע כספי מלא או חלקי עשויה להיראות בתחילה בלתי נתפסת, חקירת האפשרויות שלכם ונקיטה במאמצים שווה את זה. הנה מדריך להכנת תכנית מנצחת לסוגים שונים שיש למלגות לימודי תואר שני.
אז מאיפה כדאי להתחיל?
ראשית, הכירו את מה שקיים בשוק. הדוגמאות הנפוצות ביותר למלגות המוצעות על ידי תוכניות לימודי תואר שני יכולות להיות מקובצות למלגות מבוססות-זכות, מבוססות-צרכים והצטיינות בלימודים, אם כי לעתים קרובות האוניברסיטאות שוקלות הן את ההצלחה האקדמית שלכם והן את המצב הכלכלי שלכם.
מלגות שמבוססות על זכות
אם הצטיינתם בלימודים הקודמים שלכם, יש לכם ציונים גבוהים או שהשגתם ציונים גבוהים במבחני קבלה, חשוב שתקפידו לחפש את כל המלגות מבוססות הזכות הזמינות באוניברסיטאות שבהן אתם שוקלים להתחיל לימודי תואר שני.
במקרים מסוימים, יתכן שלא תצטרכו לחפש הרבה; חבילת המלגות הכוללת שלכם ומשובי ראיונות קבלה ייחשבו לאחר שתתקבלו לתוכנית. במקרים אחרים, האוניברסיטאות ידרשו שתגישו מסמכים נוספים כגון מכתב מוטיבציה העוסק בסיבה למה מגיע לכם לקבל את המלגה, ומכתבי המלצה ממרצים אקדמאים רלוונטיים.
התנאים שהאוניברסיטה מתחשבת בהם לקביעת מלגות מבוססות על צורך
התנאים למלגות מבוססות צורך זהים, ועל מנת שהאוניברסיטה תקבע את זכאותכם למלגה מבוססת צורך – כזו המסופקת למועמדים הזקוקים לתמיכה כספית – יתכן שתצטרכו לספק תיעוד תומך כגון דפי חשבונות בנק או תוכנית פיננסית.
זכרו כי גם אם אתם מגישים בקשה לסיוע כספי מבוסס-צורך, האוניברסיטה עדיין תיקח בחשבון את ההישגים האקדמאים שלכם ואת מצבכם הכלכלי הכולל.
סטודנטים ספציפיים
יש גם שפע של מלגות עם דגש על גיוון תרבותי. רוב האוניברסיטאות הנחשבות מציעות סיוע כספי לתלמידים המגיעים מאזורים שונים.
חלקן יכולות להיות כלכליות, המוענקות למועמדים מוכשרים מאזורים שונים בארץ. מוסדות אחרים כמו מסלולים של לימודי תואר שני לעסקים, מספקים מלגות למועמדים מאזורים ספציפיים בהתאם לשיקולים שונים.
חפשו עזרה חיצונית
אוניברסיטאות אינן המקורות היחידים לחיפוש סיוע כלכלי מלא או חלקי כשאתם מתחילים לימודי תואר שני. בהתאם לאוניברסיטה שתבחרו ללימודים, אתם יכולים לחפש סיוע באמצעות מענקים שמוענקים על ידי הממשלה או מוסדות אחרים.
תוכניות שונות מאפשרות מלגות שונות לסטודנטים המעוניינים ללמוד באוניברסיטאות שאינן מעניקות מלגות, כמו גם לתלמידים המעוניינים ללמוד באוניברסיטאות פרטיות. בנוסף, תוכניות שונות מעניקות תמיכה כספית בעלויות הוצאות המחיה שלכם אם תחליטו לעבוד במהלך הלימודים.
תוכניות ומקורות נוספים לתמיכה בלימודי תואר שני
תוכניות נוספות שמעניקות מענקי לימודים הן במסגרת תוכניות שמתאימות לתלמידים שנבחרו בתחרות מלגות ללימודים, שעורכים מחקרים או שמממשים את כישוריהם בתעשייה בארץ; ואילו תלמידים מאזורים מסוימים בארץ עשויים גם הם להיות זכאים לקבל את המלגות בהתאם לכישוריהם.
למרות שפרטי הבקשה למלגות משתנים לפי האוניברסיטה, עליכם לדעת כי הגשת בקשה למענק ללימודים קודמת לבקשה לקבלה לאוניברסיטה. כמו כן, תצטרכו לסיים את התואר הראשון ולקבל ציונים גבוהים במבחני הסיום.